Skip to content

Inspiratiesessie goed begin – Reeshof

Tijd en Locatie
13.00 -17.00 uur
MFA Heyhoef – Ruimte Caïro 
Kerkenbosplaats 1
5043 RX Tilburg

Hoe zorg je ervoor dat ouders tijdens een scheiding (en ook daarna) hun gezamenlijke belang blijven zien, namelijk het gezond en veilig opgroeien van de kinderen? Voor veel ouders is het lastig om in onderling overleg het ouderschap goed in te vullen na een scheiding.

Jaarlijks komen hierdoor 10 000 kinderen in de problemen. 

Daar kan jij als professional iets voor betekenen. Hoe kun je ouders in moeilijke scheidingssituaties ertoe bewegen om er samen uit te komen? Ouders zijn immers ook na een scheiding samen verantwoordelijk voor het welzijn van hun kinderen. Hoe werk je als professional samen met de ouders toe naar een oplossing? Hoe zoom je in op vertrouwen en een duurzame gezamenlijke oplossing voor het kind, weg van de nadruk op de strijd

Anders kijken, anders denken, anders doen

Deze vragen staan centraal in de inspiratiesessie ‘Duurzaam ouderschap na scheiding’. Deze sessie inspireert je om andere mogelijkheden te onderzoeken in vastgelopen situaties. Door de aandacht te verleggen van wat niet goed gaat en wat je niet meer wil, naar dat wat je wél wil en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. In vier uur tijd nemen de trainers je mee in dit perspectief en kijken we naar wat dit kan betekenen voor jouw werk met gezinnen in scheiding. De nadruk ligt daarbij op het opbouwen van een duurzame samenwerking tussen alle betrokkenen, dus zowel met ouders als met het sociale netwerk en de professionals rondom een gezin.

Download Flyer (pdf)

Aanmelden