Skip to content
Elcke van der Meer

Lokaal Netwerk Scheiden gemeente Oisterwijk

Mijn naam is Elcke van der Meer van Farent maatschappelijk werk, onderdeel van Loket Wegwijs in Oisterwijk. Bijna 2 jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van een Lokaal Netwerk Scheiden in de gemeente Oisterwijk. Er zijn ondertussen al meerdere bijeenkomsten georganiseerd.

Het idee voor het Lokaal Netwerk Oisterwijk is ontstaan na aanleiding van het Webinar in 2021 met het thema ‘Scheiden’, georganiseerd door de projectgroep ‘Alsjeuitelkaargaat’. In dit Lokaal Netwerk zitten zorgprofessionals die direct of indirect te maken hebben met het thema ‘Scheiden’ zoals advocaten, kraamzorg consulenten, de woningbouwvereniging, wijk GGD, ContourDeTwern, Buurtgezinnen, ervaringsdeskundigen, POH-GGZ, Ib’ers van scholen, Plein 013 consulenten, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kinderopvang en nog meer.

Het doel van het Lokaal Netwerk is om elkaar te leren kennen, wie doet wat, kortere lijntjes, ‘gebruik’ maken van elkaars expertise, het delen van een gemeenschappelijke aanpak en visie op de scheidingsproblematiek en ga zo maar door. Hoe mooi zou het zijn om elkaar met betrekking tot dit thema eerder en beter te kunnen vinden in het belang van ouders en kind(eren) en dit is ondertussen ook al vaak gebeurd!

Dus …. Wil je hier meer over weten neem dan via de website contact met mij op.