Skip to content

Podcast Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden

Vandaag is de Dag van de Scheiding. In het kader van deze dag kondigt Sterk Huis aan in samenwerking met de Interactie-Academie een podcast te lanceren over complexe scheidingen. De podcast genaamd ‘Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden’, waarin verschillende beroepskrachten met elkaar in gesprek gaan om andere professionals handvatten te bieden. Het doel van de podcast is niet het oplossen van problemen, maar zoals de naam het al zegt: een leefbare werkelijkheid creëren voor alle betrokkenen. De podcast zal live gaan op 26 september. 

Ontredderd en ontwricht

Scheidingen waarbij ouders jaren later nog steeds grote conflicten hebben, zijn ontredderd en ontwrichtend. Niet alleen voor de betrokken gezinnen en hun omgeving, maar ook voor hulpverleners, juristen, organisaties en de politiek. We breken ons het hoofd over wat goede oplossingen zijn. In de tussentijd verharden de ruzies tussen ouders en maken velen zich ernstig zorgen om de kinderen.

Podcast

In de podcast ‘Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden’ die 26 september live gaat, gaan ze op zoek naar nieuwe welzijnsbevorderende paden en bovenal wijsheid in dit veld vol met machteloosheid en ontreddering. Een serie met inspirerende gesprekken die hulpverleners, juristen, beleidsmakers en andere professionals handvatten en perspectief kunnen bieden om constructief en gepast hoopvol te blijven in een vaak destructief veld. De afleveringen van de podcast zullen ook op deze website te vinden zijn.

Samenwerking Sterk Huis en Interactie-Academie

Deze podcastserie is ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen Sterk Huis en de Interactie-Academie in Antwerpen. In de verschillende bijdragen belichten experts de ontwikkelingen in België en Nederland, gericht op het ondersteunen van (het netwerk rondom) ouders en kinderen in hoog conflict na scheiding. Het vertrekpunt is niet het oplossen van problemen, maar het creëren van een leefbare werkelijkheid voor alle betrokkenen.