Skip to content

Tips voor professionals

Ken jij de podcast ‘Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden’ al? Deze podcast geeft tips om als professional mensen te helpen die in een complexe scheiding zitten.

Complexe scheidingen, wij hebben er regelmatig mee te maken. Bij complexe scheidingen verliezen ouders door conflicten het belang en welzijn van hun kinderen én het wederzijdse belang uit het oog verliezen. Vaak ontstaat deze situatie doordat de ouders kampen met andere ernstige problematiek zoals: geweldsproblemen, alcohol- en drugsverslaving of ernstige conflicten tijdens de relatie. Maar weten we ook precies hoe we hiermee om moeten gaan?

Gevolgen voor de kinderen

We weten het, voor ieder kind is de scheiding tussen ouders een ingrijpende gebeurtenis. Het duurt daarom vaak ook lang voordat de kinderen de scheiding van de ouders verwerkt of geaccepteerd hebben. Bij complexe scheidingen kunnen kinderen grote gevolgen hiervan ervaren, zoals: langdurige stress en problemen in de relatie met de ouders. Deze gevolgen kunnen weer invloed hebben op de ontwikkeling van het kind. Wij zien dit dagelijks. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er zelfs voor kiezen om het contact met de ouders te verbreken. Wil je meer tips over de hoe jij mensen kan helpen in complexe scheidingen? Lees dan gauw verder!

Podcast ‘Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden’

In de podcast ‘Van waarheidsgevechten naar leefbare werkelijkheden’ gaan verschillende beroepskrachten met elkaar in gesprek om andere professionals handvatten te bieden om gezinnen in complexe scheidingen te ondersteunen. Het doel van de podcast is om een leefbare werkelijkheid te creëren voor alle betrokkenen. De podcast bestaat uit 8 afleveringen waarbij elke aflevering een compleet ander onderwerp wordt besproken. De podcast bevat inspirerende gesprekken die hulpverleners, juristen, beleidsmakers en andere professionals handvatten kunnen bieden om hoopvol te blijven tijdens complexe scheidingen. Het zet hen aan het denken over bepaalde onderwerpen en de aanpak daarvan. Ook kan de podcast je tips geven over hoe je het beste kunt handelen in bepaalde situaties.

Help jij gezinnen die in een complexe scheiding zitten en heb je meer tips nodig? Luister dan de podcast: Tools – Als je uit elkaar gaat