Maaike Krielaart" /> Skip to content

Uitnodiging documentaireserie Mijn ouders zijn gescheiden

Afgelopen jaar is het eerste deel van de documentaireserie Mijn ouders zijn gescheiden van Cerutti Film en EO verschenen. Vier regisseurs maakten hiervoor vier films vanuit het oogpunt van het kind, met betrekking op het thema scheiden. Rondom deze serie is een impactcampagne uitgerold, waarvoor ook een educatief programma is ontwikkeld waarin ‘spoken word’ een tool is om met elkaar in gesprek te gaan en gevoelens te leren uiten. Dit programma is op verschillende scholen uitgevoerd en tijdens Cinekid en IDFA is er een talkshow-editie georganiseerd. 

Inmiddels zijn er vier nieuwe films klaar en willen we het impactprogramma verstevigen. Op de website van Villa Pinedo komt een pagina waar alle informatie te vinden is over de films en het educatief materiaal. Scholen kunnen bijvoorbeeld via onze website ontdekken hoe ze de films in de klas kunnen gebruiken en zelfs een workshop of iets dergelijks aanvragen (ofwel in de klas, ofwel in een filmtheater of op een speciale locatie). Samen met lokale en regionale partners willen we ontdekken hoe we de films verder onder de aandacht kunnen brengen en hoe we de films samen kunnen benutten om het taboe van scheidingen af te halen. Het is zo nodig dat kinderen en jongeren met gescheiden ouders ruimte voelen om te praten over hun emoties, vragen kunnen stellen en kunnen ontdekken hoe zij met de situatie om kunnen gaan. Op een manier die voor hen werkt. Vanuit Villa Pinedo geloven hierbij ook heel erg in een samenwerking met jongerenwerkers. En we willen heel graag in Hart van Brabant ontdekken of dit ook impactvergrotend is. Nu met het uitdragen van deze films, maar ook op andere momenten waarin jullie juist in contact zijn met kinderen en jongeren. Vandaar dus deze speciale uitnodiging voor jullie. 

Op 7 maart organiseren is de première van de film in Cinecitta Filmtheater in Tilburg. Het is de eerste publieke vertoning, dus super bijzonder dat het in Tilburg, Regio Hart van Brabant is. Het begint om 09.30 uur en er worden ook kinderen uit groep 7 en 8 uitgenodigd van verschillende scholen in Tilburg (mogelijk kunnen we dit nog verbreden, maar het gaat erg hard met de aanmeldingen). Behalve kinderen willen we in het bijzonder dus ook jullie – jongerenwerkers – uitnodigen om ook deze films te komen kijken. En aansluitend bieden we de jongerenwerkers een workshop van Villa Pinedo aan. De workshop is gericht op bewustwording en gedragsbeïnvloeding. We geven een kijkje in het hart en hoofd van kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Hoe je als jongerenwerker écht verschil kunt maken voor hen door een luisterend oor en aandacht te geven. En hoe de films hierbij kunnen ondersteunen. Want – en dat weten jullie als geen ander – als jongerenwerker kun je écht een superhero zijn voor die kinderen. De workshop duurt uiterlijk tot 16.00 uur (we kunnen nog rekening houden met de eindtijden; we passen ons graag aan) en er is plek voor maximaal 25 jongerenwerkers die actief zijn in regio Hart van Brabant. We hopen deze dag ook de samenwerking met jongerenwerkers verder te verkennen. En waar kansen en mogelijkheden voor verbinding en verdieping liggen. 

dit is een flyer, klik hier